ninot-ioga-transparent.gif

Ioga

El Ioga és l’activitat central del Centre Oxygen·Pranic. Treballem fonamentalment amb el Kundalini Ioga. Després de més de 30 anys d’aprenentatge i pràcticaen diverses tècniques com Hatha Ioga, Naam Ioga, Arhatic Ioga i treballs procedents de la Tradició Budista,la nostra forma d’impartir les classes de Ioga té vestigis i l’aroma del què ha calat en la nostra pràctica personal. 

 

El Ioga neix d’una filosofia de vida. La pràctica continuada del Ioga facilita la consciència del propi cos, augmenta l’energia, la força i l’elasticitat. En el treball complert de Ioga la ment aprèn a concentrar-se i les emocions poden regular-se donant claredat i sentit positiu a la vida.

 

El que aporta el Ioga

Un treball físic: mobilització de totes les articulacions, tonificació, estirament i elasticitat dels grans i petits músculs.

Un treball energètic: respiració en tots els seus nivells (conscient i inconscient), l’efecte de la vibració del so.

Un treball mental: relaxació, concentració i meditació. 

Un treball espiritual: aprendre a cuidar-se per saber cuidar. Connectar amb les qualitats del centre del cor. 

Tot plegat proporciona un augment de l’energia i una millora de la salut en tots els aspectes (físic, emocional i mental). El Ioga ens ajuda a ser més dinàmics en la vida però des de l’energia ben conduïda i amb la calma de la ment conscient.

També aprenem a prendre distància dels focus de preocupació i angoixa, i així podem donar una solució més creativa als conflictes. Aquesta distància és la que ens prepara per deixar anar el cos, obrir el cor i calmar la ment. Fer-ho a les sessions de Ioga és l’entrenament  per aconseguir-ho també a la vida quotidiana. 

 

El Centre ofereix Ioga també a grups específics:Ioga Infantil, Ioga per a l’embaràs,Ioga per a gent gran (aquesta modalitat es realitza en col·laboració amb l’Ajuntament d’Esparreguera a l’Escola Municipal de Música) i Ioga per a persones amb discapacitat (Associació prodiscapacitats Santa Oliva d’Olesa de Montserrat)